Rok se s rokem sešel a je na čase ohlédnout se za dalším ročníkem brněnského setkání mládeže Veletržní 2024.

Poslední květnový víkend se naše moravská metropole stala opět cílem mnoha mládežníků z různých koutů Česka i Slovenska, aby společně mohli prožít příjemné chvíle, poslechnout si slova zajímavých hostů a někteří nakonec i protáhnout svaly.

Naše pozvání do role hlavního řečníka letos přijal kazatel Jan Majer, se kterým jsme se mohli seznámit už v pátek večer. Během večerního programu jsme se zaposlouchali nejen do rozhovoru s Jeňou, ale také do chval, které byly ochutnávkou a pozváním na sobotní část.

I letos směřovaly v sobotu ráno naše kroky do kulturního domu Rubín v Žabovřeskách. Čekal nás nabitý program, který uváděla šikovná moderátorka Markétka. Zpěvačky a zpěváci doprovázeni kapelou v nás naladili sobotní atmosféru a přišla chvíle pro první slova ze zamyšlení našeho hlavního hosta.

Sobotní dopoledne i část odpoledne se Jeňa věnoval stylu Ježíše Krista. Mluvil o způsobu, jakým Pán Ježíš vstupoval do života lidí, o způsobu, jímž ukazoval, jaký je, a inspiroval ty, se kterými jednal. Myšlenek bylo mnoho a občas každému z nás něco uteče, proto je zde možnost zaposlouchat se do záznamu celého kázání na youtube.

Na oběd nesměly chybět tradiční nudle, novinkou však byla vanilková a čokoládová zmrzlina, již si každý mohl vychutnat v kornoutku ještě před začátkem dalšího bloku.

Workshopy opět nabídly poutavá a oslovující témata. Olda Svoboda se zhostil povídání o božím záměru se sobotou, Filip Fürst zase přichystal workshop o odpuštění. Ani mezilidské vztahy nezůstaly beze zmínky, Lukáš Jureček se věnoval tématu známosti a seznamování. Závěr hlavního programu však patřil Jeňovi a jeho příběhu. I tam jsme mohli hledat inspiraci a povzbuzení.

Přišel čas přesunout se do sboru na Střední. Tam na nás čekala chutná večeře následovaná čajovnou plnou rozličných dobrot. Připravené vafle a domácí limonáda sklidily jednoznačný úspěch.

Sobota se chýlila ke svému závěru a náš mládežnický kazatel Dan Stehlík se ujal slova při společném zakončení. Kdo měl chuť, mohl pak ještě vyrazit na noční procházku na Kraví horu nebo si s ostatními zahrát deskovky.

Ačkoli sobota byla u konce, v neděli se pokračovalo dál. Pár posledních vytrvalců vyrazilo poměřit své síly v laserovém klání do arény na Jugoslávské.

Tím byl završen další ročník Veletržní výjimečný nejen skvělým řečníkem, ale také počtem ochotných lidí, kteří se zapojili do přípravy. Nebylo jich málo a patří jim velký dík za práci, kterou odvedli. Stejně tak děkujeme i vedení sboru za možnost využít prostory na Střední. Ten největší dík však vždy patří Bohu za společenství, které nám dává, za to, že mu můžeme naslouchat Jeho slovům v připravených zamyšleních a tak poznávat Jeho nekonečnou lásku, milost a dokonalý charakter, jenž dnes stejně jako před dvěma tisíci lety lidi přitahuje a dává jim smysl a naději v beznadějném světě.

Špok

Užitečné odkazy
- fotky, informace...

Fotogalerie

fotografie: Špok, facebook Veletržní